Κοντά στη Γιάλοβα

Η Γιάλοβα βρίσκεται κοντά σε αρκετούς δημοφιλείς προορισμούς- παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικούς βιότοπους.

Κάστρα και Αρχαιολογικοί Χώροι

Για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία, περίπου μισή ώρα βόρεια από τη Γιάλοβα είναι η Μεθώνη με το εντυπωσιακό κάστρο της, χτισμένο κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας, αλλά και με ιστορία που εκτείνεται στα αρχαία χρόνια. Το δεύτερο γνωστό κάστρο της Μεσσηνίας βρίσκεται στην Κορώνη, η οποία είναι μισή ώρα με το αυτοκίνητο ανατολικά της Μεθώνης. Σε απόσταση 15 λεπτών στα βόρεια της Γιάλοβας βρίσκεται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μυκηναϊκά ανάκτορα, το περίφημο ανάκτορο του Νέστορα.

Φυσικοί βιότοποι

Εάν δε σας αρκεί η πλούσια ιστορία της περιοχής, η Γιάλοβα βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε δύο πολύ σημαντικούς φυσικούς βιότοπους. Το πρώτο είναι η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, μια περιοχή Natura 2000, η οποία είναι πολύ σημαντική για τα αποδημητικά πουλιά. Επιπλέον, είναι το μόνο μέρος στην Ευρώπη όπου μπορεί να συναντήσετε αφρικανικούς χαμαιλέοντες! Η λιμνοθάλασσα είναι ενδιαφέρουσα όλο το χρόνο, αλλά αν είστε λάτρεις των πτηνών η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε είναι από το Σεπτέμβριο έως το Μάιο. Λίγο πιο μακριά (αλλά μόλις 20 λεπτά νότια από τη Γιάλοβα) είναι το καταφύγιο άγριων ζώων στον Άγιο Νικόλαο.

Παραλίες!

Η δυτική ακτή της Πελοποννήσου είναι σπαρμένη με όμορφες παραλίες τις οποίες θα αντικρίσετε σχεδόν μετά από κάθε στροφή. Είναι αδύνατο να τις αναφέρουμε όλες, αλλά αξίζει να αναφέρουμε τη δημοφιλή και πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, μόλις 15 λεπτά δυτικά της Γιάλοβας. Η παραλία είναι γνωστή για το ιδιόμορφο σχήμα της (μοιάζει με Ω), τους αμμόλοφους και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Είναι πολύ δημοφιλής και το αξίζει, αλλά δεν υπάρχει σκιά, οπότε όσοι καίγονται εύκολα, να έχουν μαζί τους ομπρέλλα!