Σχετικά με Ελιά

Η Ελιά άνοιξε το 2008 για να ικανοποιήσει τη ζήτηση για ποιοτική ελληνική κουζίνα, προσφέροντας πιάτα φτιαγμένα από τα καλύτερα τοπικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Είμαστε περήφανοι που προμηθευόμαστε το μεγαλύτερο μέρος των υλικών μας από τοπικούς παραγωγούς και για τη μεγάλη ποικιλία από τοπικά κρασιά που συνοδεύουν οποιοδήποτε πιάτο. Ανοιχτά από το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα καθημερινά, η Ελιά είναι ένα απλό εστιατόριο, όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να χαλαρώσουν και να απολαύσουν ένα γεύμα με όμορφη θέα στη θάλασσα.

Η Γιάλοβα

Το χωριό Γιάλοβα βρίσκεται στις ακτές του κόλπου του Ναυαρίνου (κόλπος της Πύλου), ένα μεγάλο κόλπο που σχεδόν περικλείεται από το νησί της Σφακτηρίας στα δυτικά. Το όνομα της Γιάλοβας είναι ένας συνδυασμός της ελληνικής λέξης «αιγιαλός» ή «γιαλός», και της τουρκικής λέξης «οβα», που σημαίνει μια «πεδιάδα» ή «επίπεδο».

Σήμερα η Γιάλοβα είναι ένα μικρό τουριστικό χωριό (επίσημος πληθυσμός 275 άτομα) με ένα όμορφο παραλιακό δρόμο με μια σειρά από εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα. Η παραλία της Γιάλοβας είναι προστατευμένη και είναι ιδανική για μια δροσιστική βουτιά σε ζεστά και ήρεμα νερά. Η Γιάλοβα έχει το ήπιο κλίμα της δυτικής Πελοποννήσου και είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο. Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι φυσικά πιο δημοφιλής και πολύβουη.